RECEPTEK

Céklás galuska

Céklás galuska

Érdekes ízű, lágyan édeskés galuska.

recept,recept fotó,cékla,búzadara,Tészták,Laktózmentes

Tészták

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

búzadara100gramm
cékla150gramm
finomliszt20gramm
-
tyúk tojás1darab
víz-

 

Recept

1. 

cékla 150 gramm

A céklát megmossuk és vízben megfőzzük.

2. 

Kihűlés után meghámozzuk és finomra (kására) ledaráljuk.

3. 

tyúk tojás 1 darab

Tojást adunk hozzá.

4. 

búzadara 100 gramm  finomliszt 20 gramm

Hozzáadjuk a darát és a lisztet. Közepesen sűrű tésztát készítünk.

5. 

víz 

Galuska szaggatón forró sós vízbe szaggatjuk.

6. 

A galuskákat 8 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.

7. Tálalási javaslat

A galuskákat krémlevesekhez, illetve sajtszósszal leöntve főételként is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit