Brokkoli krém leves grízgaluskával
Gyorsan elkészíthető finom, egészséges brokkoli leves. A gyerekek részére nem sózzuk.
recept,recept fotó,brokkoli,Zöldséglevesek,Receptek babáknak
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 500 | gramm | |
búzadara | 2 | evőkanál | |
szerencsendió, őrölt | - | ||
só | - | ||
só | ½ | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 | milliliter | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | 750 | milliliter |
Recept
1.
brokkoli 500 gramm • víz 750 milliliter • só ½ teáskanál
A brokkolit rózsákra szedjük, felöntjük vízzel és megsózzuk (a gyerekeknek nem sózzuk). 15 percig főzzük.
2.
Miután megfőtt a rózsáknak levágjuk a felső részét- a kis rózsákat és félretesszük. A többi brokkolit pépesítjük botmixer segítségével.
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter • tyúk tojás 1 darab • búzadara 2 evőkanál
Az így elkészített levesbe tejet öntünk. Grízből és tojásból lágy tésztát készítünk és egy villán keresztül, lassan a forró levesbe öntjük. Kis galuskák jönnek létre a leves pedig hamar sűrű lesz tőle.
4.
A végén pedig hozzáadjuk a brokkoli levágott részeit. A felnőtteknek megsózzuk és szerecsendióval ízesítük.
Jó étvágyat!