RECEPTEK

Békácskák

Békácskák

Kitűnő harapások ünnepségre, kerti partira, szilveszterre, vagy csak úgy beszélgetéshez.

recept,recept fotó,rétesliszt,zsírszegény tej 1,5%,kolbász,Falatkák,Szilveszteri receptek

Falatkák

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fokhagyma3darab
friss élesztő30gramm
kolbász-
kristálycukor20gramm
napraforgó olaj-
petrezselyem zöldje-
rétesliszt500gramm
szezámmag-
5gramm
tyúk tojás1darab
vaj425gramm
zsírszegény tej 1,5%300milliliter
ömlesztett sajt100gramm

 

Recept

1. 

rétesliszt 500 gramm  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  vaj 300 gramm  friss élesztő 30 gramm  kristálycukor 20 gramm   5 gramm

A liszthez langyos tejet öntünk, elmorzsoljuk az élesztőt, puha vajat, cukrot és sót keverünk hozzá. A tésztát kidolgozzuk, és 30 percig kelni hagyjuk.

2. 

Meglisztezett gyúródeszkán a tésztát kinyújtjuk.

3. 

szezámmag  napraforgó olaj  tyúk tojás 1 darab

A tésztából karikákat vágunk, és zsemlécskéket alakítunk ki belőlük, amelyeket zsiradékkal kikent tepsire rakunk, megkenjük felvert tojással és szezámmaggal megszórjuk.

4. 

Sütőbe rakjuk 20-25 percre.

5. Töltelék

vaj 125 gramm  fokhagyma 3 darab  ömlesztett sajt 100 gramm

A vajat és a sajtot préselt foghagymával összekeverjük.

6. Elkészítés

kolbász  petrezselyem zöldje

A megsült és kihűlt zsemlécskéket 2/3-ba bevágjuk, megtöltjük töltelékkel és egy karika kolbásszal, hogy úgy nézzen ki, mint egy béka tátott szájjal. Díszíthetjük petrezselyem zölddel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit