szakacsreceptek.hu

Békácskák

Kitűnő harapások ünnepségre, kerti partira, szilveszterre, vagy csak úgy beszélgetéshez.

 

Adag: 40

Az elkészítés ideje: 1 h. 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

rétesliszt 500 g  zsírszegény tej 1,5% 300 ml  vaj 300 g  friss élesztő 30 g  kristálycukor 20 g   5 g

A liszthez langyos tejet öntünk, elmorzsoljuk az élesztőt, puha vajat, cukrot és sót keverünk hozzá. A tésztát kidolgozzuk, és 30 percig kelni hagyjuk.

2. 

Meglisztezett gyúródeszkán a tésztát kinyújtjuk.

3. 

szezámmag  napraforgó olaj  tyúk tojás 1 db

A tésztából karikákat vágunk, és zsemlécskéket alakítunk ki belőlük, amelyeket zsiradékkal kikent tepsire rakunk, megkenjük felvert tojással és szezámmaggal megszórjuk.

4. 

Sütőbe rakjuk 20-25 percre.

5. Töltelék

vaj 125 g  fokhagyma 3 db  ömlesztett sajt 100 g

A vajat és a sajtot préselt foghagymával összekeverjük.

Töltelék

6. Elkészítés

kolbász  petrezselyem zöldje

A megsült és kihűlt zsemlécskéket 2/3-ba bevágjuk, megtöltjük töltelékkel és egy karika kolbásszal, hogy úgy nézzen ki, mint egy béka tátott szájjal. Díszíthetjük petrezselyem zölddel.

Elkészítés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés