RECEPTEK

Banános mandulás sütemény

Banános mandulás sütemény

Puha mandulás lapból, vaníliakrémből és tejszínből készül sütemény.

recept,recept fotó,darált mandula,banán,habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

banán3darab
darált mandula80gramm
főzőcsokoládé30gramm
habtejszín (30-33%)200gramm
kristálycukor120gramm
napraforgó olaj1evőkanál
porcukor3evőkanál
rum aroma1teáskanál
rétesliszt3evőkanál
saját választás szerinti lekvár-
sütőpor½csomag
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaj125gramm
vaníliacukor2darab
vaníliás puding -por20gramm
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. A tészta elkészítése

darált mandula 80 gramm  tojásfehérje 5 darab  kristálycukor 120 gramm  tojássárgája 3 darab  rétesliszt 3 evőkanál  sütőpor ½ csomag

Egy tálban darált mandulából, tojásfehérjéből készült sűrű habból, cukorból, tojássárgájából, lisztből és sütőporból sima tésztát gyúrunk.

2. 

A tésztát zsiradékkal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük. 180°C-on 15 percig sütjük.

3. 

A megsült lapot kiborítjuk.

4. 

saját választás szerinti lekvár

Lekvárral megkenjük.

5. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  vaníliás puding -por 20 gramm  vaníliacukor 1 darab  tojássárgája 2 darab

A hideg tej egy részében pudingot, vanília cukrot és sárgáját keverünk ki.

6. 

Beleöntjük a maradék tejbe, amelyet közben felforralunk, és sűrű pudingot főzünk, hűlni hagyjuk.

7. 

vaj 125 gramm  porcukor 3 evőkanál  rum aroma 1 teáskanál

A kihűlt pudingba puha vajat keverünk. A krémet cukorral, és rummal ízesítünk.

8. 

banán 3 darab

A megkent lapra egyenletesen banánkarikákat rakunk.

9. 

A banánra rákenjük a maradék krémet.

10. 

habtejszín (30-33%) 200 gramm  vaníliacukor 1 darab

Tejszínt vaníliacukorral felverjük, és cukrász zacskó segítségével díszítjük a süteményt.

11. 

főzőcsokoládé 30 gramm  napraforgó olaj 1 evőkanál

Felolvasztott csokoládéval díszítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit