RECEPTEK

Aludttejből készült sütemény

Aludttejből készült sütemény

A sütemény készülhet fehér joghurtból, kefirből vagy aludttejből. Tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni.

recept,recept fotó,savanyított tej,kakaó,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládés müzli2deciliter
darás liszt6deciliter
kakaó4evőkanál
kristálycukor4deciliter
olivaolaj1deciliter
porcukor2evőkanál
savanyított tej6deciliter
szódabikarbóna2teáskanál
vaníliacukor10gramm

 

Recept

1. Elkészítés

savanyított tej 6 deciliter  kristálycukor 4 deciliter

Az aludttejet (kefirt, házi fehér joghurtot) beleöntjük egy tálba, hozzászórjuk a kristálycukrot és jól elkeverjük.

2. 

olivaolaj 1 deciliter  vaníliacukor 10 gramm  szódabikarbóna 2 teáskanál  kakaó 4 evőkanál

Hozzáadjuk az olíva olajat, vanília cukrot, szódabikarbónát és a kakaót, majd jól összekeverjük. Ügyelünk arra, hogy a szódabikarbónát alaposan elkeverjük.

3. 

darás liszt 6 deciliter

A masszába hozzákeverünk lisztet, majd az egészet simára keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük (a sütőlapot kikenhetjük vajjal, és meghinthetjük liszttel - így nem szükséges sütőpapírt használni).

4. 

csokoládés müzli 2 deciliter

A tészta tetejét megszórjuk müzlivel.

5. Sütés

Az elkészített kalácsot előmelegített sütőben közepes hófokon kb 30 percig sütjük. Egy fa hurkapálcika segítségével kipróbáljuk, hogy a sütemény elkészült e, úgy hogy beleszúrjuk, és amennyiben már a pálcikán nem maradt tészta a kihúzást követően, úgy már a sütemény készen van.

6. Tálalás

porcukor 2 evőkanál

Amennyiben a süteményt szeretnénk ízesebbre elkészíteni, úgy a tetejét megkenjük barack lekvárral, és leöntjük olvasztott csokoládéval. Végül kockákra vágjuk. Amennyiben nem teszünk a tetejére lekvárt és csokoládét, úgy elegendő megszórni porcukorral.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit