szakacsreceptek.hu

Almás rolád marcipánnal

Finom almás rolád

 

Adag: 16

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
  

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. Tészta

tojássárgája 5 db  porcukor 80 g  napraforgó olaj 50 ml  tojásfehérje 5 db

A sárgáját cukorral keverjük ki, hozzáadjuk az olajat. A fehérjéből kemény habot készítünk.

Tészta

2. 

rétesliszt 100 g  sütőpor 8 g

A sárgájához hozzákeverjük a lisztet, és a sütőport...

3. 

... majd belekeverjük a felvert habot.

4. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (32x44cm) és egyenletesen szétkenjük.

5. 

180°C-on 8 percig sütjük.

6. 

A megsült lapot egy nedves törlő segítségével rolád formára tekerünk, és hűlni hagyjuk.

7. Almás töltelék

alma  1 kg  kristálycukor 80 g

Az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd cukorral együtt felforraljuk.

Almás töltelék

8. 

főzőcsokoládé 50 g  víz 50 ml  csokoládés puding- por 40 g

Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét. Egy tál vízben pudingport keverünk el, és hozzáöntjük az almához. Addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. A végén hozzáadjuk az olvasztott csokoládét.

9. 

vaj 50 g

Az almatölteléket szobahőmérsékletre hagyjuk lehűlni, és hozzáadjuk a puha vajat.

10. Rolád töltése

gesztenyepüré, fagyasztott 125 g  marcipán 200 g

A roládot kitekerjük, levesszük a sütőpapírt, majd megtöltjük a töltelékkel (a széleire ne tegyünk tölteléket, amelyeket majd tekerünk fel), és olvasztott mirelit gesztenyepürét kenünk rá. Marcipánból egy hengert készítünk, kb 1,5 cm átmérővel és elhelyezzük arra a szélére, ahonnan fogjuk a roládot betekerni.

Rolád töltése

11. 

A roládot feltekerjük és minimálisan 4 órára hűtőbe helyezzük.

12. 

cukrász öntet, csokoládés

Csokoládé öntettel díszítjük...

13. 

... felszeleteljük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés