szakacsreceptek.hu

Adventi körtés kalács omlós tésztából

Egy omlós gyümölcsös meglepetés az adventi asztalra.

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. Tészta elkészítése

finomliszt 200 g  dió, darált 100 g  vaj 200 g  kristálycukor 60 g  tyúk tojás 1 db

A megadott hozzávalókból tésztát készítünk. A tésztát gyorsan dolgozzuk ki, mert rövid idő után a kezünkre kezd tapadni.

Tészta elkészítése

2. A tészta kinyújtása

A kidolgozott tésztát egy órára hűvös helyre tesszük. Majd két részre osztjuk, és az egyiket kinyújtjuk a lehető legnagyobbra (óvatosan kell nyújtani, mert a tészta egy idő után szakadozni kezd). A kinyújtott tésztát egy kerek formába helyezzük. A széleit kihúzzuk és jól megnyomkodjuk. A formát nem vajazzuk ki, mivel az egész tészta elég sok zsiradékot tartalmaz.

A tészta kinyújtása

3. Töltelék

körte 700 g

A körtéket meghámozzuk, és szeletekre vágjuk.

Töltelék

4. 

kristálycukor 2 EK  mézeskalács fűszerkeverék 1 TK

Majd a tésztára szétrakjuk a körtéket, megszórjuk cukorral kevert mézeskalács fűszerkeverékkel.

5. Sütés

A tölteléket letakarjuk a másik kinyújtott tésztával, majd a tésztát kicsit megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 20-30 percig sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés