szakacsreceptek.hu

ActiFry Lazacfasírt sült burgonyával

Recept a kitűnő burgonyás lazacfasírtra, minimális olajhasználattal és pikáns dippekel(mártogatókkal).

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
  

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. A pikáns dip elkészítése

salátauborka 50 g  csemege uborka 1 db  hagyma 100 g  kapri 1 EK

Egy tálba lereszeljük a salátauborkát, hozzáadjuk az apróra felvágott savanyúuborkát, kaprit és az apróra vágott hagymát. Összekeverjük, és a felesleges vizet leöntjük.

A pikáns dip elkészítése

2. Leöntjük jogurttal

natúr joghurt 200 ml  fehér bors, őrölt 1 TK    citromlé 1 EK

A dip hozzávalóit leöntjük jogurttal, megfűszerezzük fehér borssal, sóval és citromsavval ízesítjűk.

Leöntjük jogurttal

3. A burgonya sütése

burgonya 500 g  olivaolaj 1 EK 

Az ActiFry-ba, az edény helyére behelyezzük a felvágott burgonyát, leöntjük egy kanálnyi olajjal és enyhén megsózzuk. A fazékot beállítjuk 40 perces sütési időre. A "start" gomb megnyomásával a burgonya elkezd sülni.

A burgonya sütése

4. Megfőzzük a burgonyát

burgonya 400 g

Azonnal, ahogy sütni kezdjük a burgonyát, elkészítjük a főtt burgonyát is. A burgonyát sós vízben, vagy pára alatt puhára főzzük.

Megfőzzük a burgonyát

5. A fasírtok elkészítése

lazac 250 g  tyúk tojás 2 db  zsemlemorzsa 50 g  finomliszt 50 g  fehér bors, őrölt  szerencsendió, őrölt  citromhéj

A főtt burgonyát a villával szétnyomjuk, hozzáadjuk a kockára vágott lazac filét, tojást, prézlit, lisztet. Megfűszerezzük fehér borssal, egy csipet darált szerecsendióval és egy csipet citromhéjjal. Ha a tészta túl ritkának tűnik, besűrűsítjük prézlivel.

A fasírtok elkészítése

6. A fasírtok sütése

olivaolaj 1 EK

A tésztából, vizes kézzel fasírtokat formázunk, amelyeket behelyezünk az ActiFry serpenyőbe. Leöntjük egy kanál olajjal. Az ActiFry -t leállítjuk és kiválasztjuk a 2 az 1-ben és a hal programot. A fasírtokat sütni hagyjuk, úgy az időszak felénél megfordítjuk őket. A fasírtokat sürt burgonyával és dippel tálaljuk.

A fasírtok sütése

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés