RECEPTEK

Granko szelet

Granko szelet

Sütemény kakaós piskótával és sűrű kakaós krémmel, fehér habbal díszítve.

recept,recept fotó,instant kakaó,tojásfehérje,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé-
finomliszt280gramm
instant kakaó17evőkanál
kristálycukor180gramm
napraforgó olaj80milliliter
porcukor3evőkanál
porcukor250gramm
sárgabarack lekvár200gramm
sütőpor8gramm
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
tyúk tojás4darab
vaj250gramm
vaníliacukor10gramm
vaníliás puding -por40gramm
zsírszegény tej 1,5%520milliliter

 

Recept

1. A tészta elkészítése

tyúk tojás 4 darab  vaníliacukor 10 gramm  kristálycukor 180 gramm  napraforgó olaj 80 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 120 milliliter  finomliszt 280 gramm  sütőpor 8 gramm  instant kakaó 5 evőkanál

A tojássárgáját elválasztjuk a tojásfehérjétől. A tojássárgájához hozzáadjuk a vaníliacukrot, kristálycukrot, olajat, tejet, lisztet sütőporral keverve, instant kakaóport és az egészet összekeverjük. A végén hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot és óvatosan megkeverjük.

2. 

A tésztát kiöntjük a zsiradékkal kikent és liszttel meghintett sütőlapra, és 20 percig sütjük.

3. 

sárgabarack lekvár 200 gramm

A megsült piskótát hagyjuk kihűlni, majd megkenjük sárgabarack lekvárral.

4. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  vaníliás puding -por 40 gramm  tojássárgája 4 darab  vaj 250 gramm  instant kakaó 12 evőkanál  porcukor 3 evőkanál

A tej 1/4-ét egy külön csészébe öntjük, a többit pedig felforraljuk. Az elkülönített 1/4 tejhez hozzáadjuk a pudingport, tojássárgáját, alaposan elkeverjük, hozzáöntjük a forró tejhez és megfőzzük a sűrű pudingot. A pudingot hagyjuk kihűlni. A kihűlés után hozzákeverjük az olvasztott vajat, cukrot és kakaót. Sima krémet készítünk belőle.

5. 

A krémet egyenletesen szétkenjük a megsült piskóta lapon.

6. A fehérje hab elkészítése

tojásfehérje 4 darab  porcukor 250 gramm

Gőzfürdőben fehérjéből és cukorból kemény habot készítünk.

7. 

A fehérje habot habzsák segítségével felvisszük a süteményre.

8. 

csokoládé

Megszórjuk csokoládé reszelékkel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit